Over Purmerend

Misschien ken je Purmerend al goed, of is dit juist jouw eerste ontmoeting met onze stad. Misschien weet je dat het die plek is ten noorden van Amsterdam, óf woon je hier al jaren met veel plezier. Wat we je kunnen vertellen is dat Purmerend als stad volop in beweging is. Van een middelgrote stad, uiteraard al van alle gemakken voorzien, groeien we de aankomende jaren uit naar een stad met 100.000 inwoners. Een taak die veel kansen én uitdagingen oplevert.

Naast het werk voor de stad, werken we ook hard aan een fusie met het mooie Beemster. Vanaf 2022 zijn we één grote gemeente. Zo werken we samen aan een prachtig Purmerend; een gemeente met ruimte voor ontwikkeling, ambities en groei. En dat herken je terug op de werkvloer. Wil jij ook bijdragen aan die mooie toekomst? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren op één van onze vacatures.

Binnen het werk bij de gemeente kennen we drie domeinen.

Maatschappelijk domein

Het maatschappelijk domein houdt zich bezig met onderwerpen die de inwoners raken; onderwijs, sport, cultuur, participatie en bijstand. De verbinding tussen deze onderwerpen is een belangrijk speerpunt binnen het domein. Als een inwoner hulp nodig heeft, bieden we passende ondersteuning. We hebben de toegang tot de zorg, inkomen en hulpvragen zo ingericht dat we snel en compleet kunnen schakelen met instellingen en organisaties die actief zijn in de stad. Elke collega binnen dit domein, van wijkmanager tot beleidsmedewerker, levert zo een belangrijke bijdrage aan het welzijn van onze inwoners.

Ruimtelijk domein

Het ruimtelijk domein werkt voor wat je ziet in de stad. We ontwikkelen, bouwen en onderhouden de stad, in lijn met de ambities die we hebben gesteld. Zo werken we aan een stad die schoon, heel en veilig is en waar het groen op orde is. Want in Purmerend is het fijn wonen én werken. Bij het ruimtelijk domein vind je enthousiaste collega’s die trots zijn op het werk dat ze voor de stad verrichten.

Bedrijfsvoering

Waar het maatschappelijk en ruimtelijk domein werken voor de stad, werkt het domein bedrijfsvoering vooral voor de organisatie zelf. Kortom, wij zijn de ‘spinnen in het web’, de tandwielen die ervoor zorgen dat de motor blijft draaien en onze collega’s hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Dat betekent dat we goed in de gaten houden hoe het met onze collega’s én inwoners gaat. Het vraagt empathie en het vermogen om goed te kunnen verbinden.