Interview projectleider Brenda

1. Wil je iets vertellen over wat je doet bij gemeente Purmerend?

Ik ben projectleider realisatie. Ik werk nu ruim 3,5 jaar voor Purmerend en heb me in die tijd bezig gehouden met twee grote gebiedsontwikkelingen. Ik ben daarmee verantwoordelijk voor het bouwrijp en woonrijp maken van Baanstee Noord en Kop West.

2. Op welke projecten ben je het meest trots?

In beide gebieden realiseren we mooie projecten die heel divers zijn. Verkeersbruggen, grote rioolwerken maar ook het definitief inrichten van de openbare ruimte.

3. Waarom gaat team realisatie groeien? En aan wat voor projecten kunnen we denken?

Purmerend is mede door de bevolkingsgroei veel aan het bouwen. Maar ook projecten als aardgasvrij zorgen ervoor dat er buiten veel gebeurt. Bij Purmerend bereiden wij bijna al onze eigen projecten voor. Bij realisatie hebben we diverse projecten van groot naar klein. Grote rioolklussen, vervangen van bruggen, herinrichten van openbare ruimten maar ook dus het bouwrijp en woonrijp maken van nieuwe locaties.

4. Naar wat voor type nieuwe collega’s zijn jullie op zoek?

Als projectleider ben je de verbindende factor in het projectteam. Je maakt in overleg met de interne opdrachtgevers een projectaanbieding, je bereidt met een team ontwerpers, voorbereiders en toezichthouders het project voor. Je begeleidt aanbestedingen in samenwerking met inkoop en bent uiteindelijk ook verantwoordelijk voor een goede uitvoering (realisatie). Wij zoeken iemand die communicatief sterk is en goed kan samenwerken. Uiteraard moet je wel civiel technisch onderlegd zijn.

5. Tot slot, heb je nog tips die je mee kunt geven aan mensen die twijfelen om te solliciteren?

Het is een leuke afwisselende baan waarin in je zowel binnen als buiten van toegevoegde waarde bent.

Benieuwd naar de vacature? Bekijk de vacature via https://werkenbijpurmerend.nl/vacature/collegas-voor-team-realisatie/

Op de werkvloer